Pilatesharjoittelu -mitä se on ja miksi

Miksi Pilates?

Pilates on lyhykäisyydessään "oppi omasta kehosta". Sen avulla treenaat itsellesi vahvan, liikkuvan ja tasapainoisen kehon, rauhoitut ja saat aikaa itsellesi.

1) Pilates parantaa kehonhallintaasi. Pilateksen täsmällisen tekniikan avulla opit miten saat kehosi toimimaan niin kuin se on luotu toimimaan. Pilatestekniikka kunnioittaa ihmisen normaaleja liikeratoja sekä lisää kehonhallintaa ja voimaa tarkoituksenmukaisilla harjoitteilla.

2) Pilates lisää läsnäolon tunnettasi ja rauhoittaa hermostoasi. Pilateksessa keskittyminen ja hengitys ovat olennainen osa harjoittelua. Tiedostettu hengitys tukee liikettä ja sen vaikutuksia rauhoittaen samalla hermostoa.

3) Pilatesharjoittelu lisää liikkuvuuttasi sekä nivelissä että paranten lihasten elastisuutta. Pilatesharjoittelulla saat ( myös mahdollisesti lihaskireyksien takia pienentyneet) liikeratasi suurenemaan mm. nivelten likkuvuuden parantuessa. Pilatesharjoitteet tähtäävät aina selkärangan normaaliin liikkuvuuteen, sen lihaskireyksien vähenemiseen ja pitkän vahvan selkärangan myötä hyvään oloon. 

Klikkaa allaolevaa kuvaketta päästäksesi TreeniTaivaan pilatestuntiosioon